Followers

4 Feb 2011

Balik Kampung....

Hye smue...

Based on tittle kt ats tu,mst korang dh tau aku nk cite ape kn....Spatutnye ari isnin tu dh blk kg tp d'sbbkn miscommunication kot...yeke miscomm???;p...xjd blk,so p la keje...so,pg slase tue dok borak2 dgn en.suami,die bg blk dulu..yela,klu die nk htr pn sian gak kt die,kene ulang alik,buang mase,buang duit...xpela,jnj die bg...(^_^)

So,packing barang2,bwk 2 beg jer...
  1. Beg Nopal = Beg galas
  •  Pampers - 7 keping,sampai bndr Jengka beli lain...
  • Baju - bnyk pasang gak,t'utama pyjamas,nsb baik beli pyjamas...(konon2 nk elak nyamuk,tp die ngap kt muke Nopal...ishhh)
  • Susu - 4 bahagian x 7 scoop,nie pn sampai sane beli lain...
  • Air panas n air mineral
  • Tuala n peralatan mandi die
    2. Beg Aku
  • Baju,tudung dll
  • Bantal bucuk Nopal
Aku blk naik bas jer,so my husband htr kt Pekeliling,sampai sane pas nopal kt die,aku p beli tiket,ambk 2 seat,smue skali RM27.30...kul 12.30 naik bus...saje ambk 2 seat,senang skit...bdk2 nie bkn leh predict dieorg punye mood...Alhamdulillah...nopal ok time naik bus,mcm bese xnk duduk...b'diri jer...last2 aku pn naik ngantuk,bg die susu,pastu trs lena...hahaha...senang ibu ko nopal nk m'bute same...so aku baringkn die,then tdo skali...gambo xbnyk sbb xbwk blk cam,ambk pakai cam hp jer...

Hehehe...nopal tgh syok tdo...time nie kt Temerloh dh....

 Sg. Pahang...mmg paras air naik....

So,dlm 3.30 ptg kiteorg sampai bndr Jengka...mak aku,nenek n pakcik aku dtg ambk.Aku ajak p pasaraya U-Mart beli susu n pampers nopal,pastu trs blk...so,nie pic rmh aku...

 Rmhku,Syurgaku...even kecik,buruk atau ape2 je la kn tp ttp xleh nk same kn dgn yg lain...actually,ni pn after a few renovation,xdela renovate sgt...ayh aku nie name je tukang rmh bak kate mak aku la...dr luar nmpk bsr tp ble msk dlm kck skit myb sbb susunan xbtl...kihkihkih...rmh aku ni blakang rmh tok aku....
gler pnjng caption gambo...(^_^')

 Pic on 3/2/2011...saje je ambk,sbb tggu fmly aku blk g kdai dgn nopal,aku xde kunci rmh...hihihi

 Ni jln nk msk ke rmh aku,dinding rmh nie rmh tok aku...

 Nopal wtpe nth...yg duduk tu adik aku no.4,imah...

Pic nie time kiteorg p rmh member husband aku...mmg klu blk,mmg p sini la...time nie aku n nopal kt kolam blakang rmh die,nopal nk g sgt...aku bwk je la...sgt excited bdk ini...maklumla xpnh tgk kolam ikn,mulut bising,pish,pish(fish=ikn ye kwn2)...mst bengang org yg tgk mancing tue...

Aku blk smpai jumaat jer...pg trs b'tolak blk,dlm kete sayu ohhh....(t_t)...dan2 tu jgk la hati aku nie b'bisik 'kn best klu dok kt kg' n dan2 tu jgk the other side b'kate 'klu smue nk dok kt kg,sape nk dok kt bndr?'hehehe...btl tak,btl tak???xpela,myb rzki kiteorg kt sini,esk luse mane tau kn...






2 comments:

  1. lepas nie balik kg naik bus lagi senang...haha...

    ReplyDelete
  2. kak N,
    hahaha...betui2....=p

    ReplyDelete

© Templates reserved for : A Part Of My Life | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™