Followers

5 Dec 2012

Berciken-pox la plak...huhuhu...

Salam smue....

Selamat bekerja buat korang2 yang keje...hehehe...aku???sambung cuti lagi sbb hero no.2 aku tak sihat...kene CHIKEN-POX...hmmm...ujiannnn...aku start cuti dari ari Jumaat and ambik ari isnin...tup2 my little hero tu kene chicken -pox plak...aduyaiiii...poning omak ehh....

   
Ini rupe bdk kene chiken-pox tu... bahagian blkg, now kt muke,kepale and leh kate seluruh badan dh naik bijik2 kasar tue...






Kisahnye...ari ahad tu aku perasan ade 1 biji ade air...hati dh risau tkt kene ciken-pox, so msg la kak N... so, cnfrm la ciken-pox...aku tunjuk kat ayah die, ckp petang nnt br bwk g klinik..kebetulan plak ade kenduri, pastu ari ahad klinik x bukak even swasta x mcm kt sini... Petang tu kiteorg bwk p bandar...dlm bnyk2 klinik swasta yg ade...1 je bukak...msk je la...then doc ckp mmg ciken pox and atleast 2w br ok...doc bg calamine lotion, ubt tahan gatal and antibiotik... tang cuti tu yg aku payah skit...cuti tinggal 6 hari je lagi...nk tinggal kt kg nadhim direct, xpakai botol...adik aku praktikal, mak aku mengasuh..aku t'pk jgk nk suruh mak aku dtg sini tapi kesian la plak kt mak budak yg mak aku mengasuh tu...mane die nk letak anak die...

Seriously...aku blurr mikir hal nie...dgn kejenye, anak tak sihatnye, dgn cuti xdenye...once dh jd mcm nie mule la aku pikir nk behenti keje then laki aku ckp 'hutang yg ade sape nk byr?'...arggg...budus plak ble pikir mcm tu...tp ble kepale tak tau nk pikir care lain, bnde tu la yg kluarnye...nthla..nak luah pun tak terluah...pastu sakit hati...huhuhu... aku dh gugel2 petua2 utk ciken-pox nie, die lebih kurang mcm kene demam campak gak la...gune daun mambu, air kelapa...cume ciken-pox nie org xbg kene air hjn takut b'parut ke ape nth... air kelapa dh ade, lupe aku nk bg...cume daun mambu je x dpt lg sbb smlm aku g Tmn Warisan tu xde guard nk suh ambik kn...staff yg keje kt situ try ambik tp xleh sbb slalunye guard kt situ panjat... tapi die suh aku dtg arini ambik sbb die kate nk pesan kt pekerja indon suh ambik kn daun tu...

Hmm...tu la, aku nie dgn harapan yg setinggi gunung nak tgk si adik cpt baik, ape je care, insyaallah aku akan usahakan...insyaallah...mudah-mudahan cepat la baik anak aku nie...klu tak mane aku nk cekau cuti nie...hehehe... 

Sekian.... (^_^)


3 comments:

  1. mmg elok mandikan dgn air mambu.Air kelapa lak supaya chiken pox tu kuar abis so cepat la baiknye nnt.Anak sedara akak pun tengah demam chiken pox jugak ni.

    ReplyDelete
  2. alahai cian nadhimmm.. dia merengek tak nor bila gatal tu?

    semoga cepat baik yer nadhim..

    ReplyDelete

© Templates reserved for : A Part Of My Life | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™