Followers

13 Jan 2014

Naufal masuk sekolah

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...tahun ni genap anak sulung aku si Naufal tu 5thn... so, thn nie kene msk sekolah la...sebelum ni hantar taska je...(^_^)

First mase nk decide sekolah mane kiteorg nak htr die mslh jgk sbb bnyk sgt skolahnye... and aku sbg parent mesti la nak yg t'baik utk anak2 aku kn...time aku dulu senang je msk Tadika sbb tu je skolah yg ade kt kg aku..kih3x...

So, lps menilai dari smue sudut t'utama dari segi lps habis skolah die nk duduk mane, so, kiteorg decide htr kt skolah yg ade link dgn taska die... maknenye lps hbs skolah die transit smule kt taska yg die duduk sblm nie...so, hbs bab pilih skolah...(^_^)

So, hari pertama p'sekolahan Naufal.....

Aku yg overnye...over neves, over sedih, over happy...aku la tu... Naufal?? Cool dgn dahi b'kerut + sedikit muncung...he3x... Sampai skolah tu aku htr msk kelas slow talk skit dgn die ok, aku tinggalkan die... Konon2 nk tggu kt luar mcm parents lain, alih-alih die kluar sambil ckp 'nak ikut ibu, ayah'... skali lg aku msk & slow talk bla,bla,bla... kali nie tgk die ok, asben ajak g breakfast dulu then dtg smule...

So, after breakfast kiteorg dtg and sorang ibu ni bgtau yg Naufal ok, tak nangis and follow je arahan ckgu then aku nampak die duduk dlm kelas..so, kiteorg terus blah la...hehehe...mungkin agak kejam di situ sbb tak tunggu mcm parents lain...bkn ape, die dh ok,kang nmpk kiteorg menangis mslh jgk kn...

Hmm...terus-terang...mase aku peluk die, slow talk dgn die + die cakap xnak g skolah, aku sayu,sedih and nak nangis pn ade... Ntahla, aku pn xtau nape mcm tu padahal same je hbs keje aku ambik die...belum masuk asrama or U lg nie...hehehe...maybe aku rase die dh cukup besar once die dh msk skolah kot...huhuhu...
Dah dekat seminggu die g skolah nie...okla kot...cume pagi b'drama la kejap, die tak nangis cume refuse nak msk kelas je tp lps tu die sendiri yg ajak aku htr die msk kelas...hehehe...

Nadhim??? cikgu taska bgtau menangis nak 'abg long'...hehehe...ari2 jgk...last2 ckgu ajak g htr abang & kakak g skolah...kire co-pilot ckgu la nie..

Gambar 1st day Naufal msk skolah xde...aku lupe bwk camera dlm excited nk htr die msk skolah...aku x pakai smart-phone, still depend pd camera bese tu...huhuhu...(^_^)


1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

© Templates reserved for : A Part Of My Life | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™