Followers

28 Jan 2012

Suatu Kisah Di Ward Bersalin...

Hehehe...tak habis2 lg tue...takla,actually aku nk share 1 cite dgn korang smue...

Cite die cmnie...ptg isnin tu kn aku dh naik ward...mlm skit ade sorang patient msk,die x b'salin lg tp dh sakit2,aku dgr die kene operate sbb baby songsang...ade mesin ctg dok monitor jantung,contraction,smue la...tgh mlm skit aku t'jaga nk tgk pampers nadhim...pstu aku dgr die mengerang sakit,aku diam je la sbb husband die ade pastu nurse msk...lps tu doktor...aku x brp igt sgt p'bualan dieorg...tp aku dgr psl contraction n cek jln...tp doc ckp bby still songsang...mase tu jgk la aku ckp dlm hati aku 'mudah-mudahan baby pusing balik'...sian aku dgr ble patient tue dok tahan sakit...

Pastu nurse n doc msk lg,cek2...doc kate baby dh msk laluan,dh tak songsang lg...jalan pn dh ade...so,die tnye kt patient tue nk b'salin normal ke...patient tu nk b'salin normal...pastu doc tu ckp 'kite try b'salin normal,klu x boleh jgk,kite operate la'...lps tu dieorg bwk patient tue g LR...aku just doakan patient n baby die slmt...Sedar2 pagi tue,die dh ade dgn baby skali...tp aku x g tgk pn...ms nurse dtg cek aku dgr rupe2nye die b'salin normal tp vacuum sbb fetal distress klu x silap aku la...tp mmg kene vacuum...

Mase doc ckp baby dh msk laluan n jalan dh ade tue...sebak,sayu mcm2 la...betapa besarnye kuasa Allah...dapat jgk patient tu b'salin normal even kene vacuum and baby tu plak s'olah2 tau yg ibu die tengah b'tarung utk lahir kan die...aku tgk anak aku,aku t'igt naufal...aku b'syukur sgt2 sbb Allah dh permudahkan smuenye...dari start pregnantkn dieorg b'2 sampai la aku lahirkan dieorg...wuwuwu...

Esk ms aku nk kuar ward, aku tgk die pastu aku ckp tahniah,senyum aku blk...die mcm t'kedu ble aku ckp mcm tue...he3x...xpe...i x ksh...tp stiap kali igt psl nie...automatically hati aku jd sayu...smoga baby t'sebut m'bsr dan m'jadi insan yg b'guna kelak...

Sekian....

1 comment:

  1. wah sayu nye nor...besar betul kuasa Allah kn....

    ReplyDelete

© Templates reserved for : A Part Of My Life | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™