Followers

10 Sep 2012

Check-up Naufal

My 1st hero is 3y and 5m already...tak lame lg nk msk 4y dh...tapi still pakai pampers...huhuhu...

Kali nie nk cite psl hero 1st aku tu...lame dh tak cite psl anak-anak kan...So, khamis last week ade appointment dkt KK, check-up kali nie same je mcm sebelum2 ni...timbang berat...berat nopal now 15.2kg naik 200g je...berat mak naik banyak...huhuhu...nurse tnye p'kembangan die skrg camne antaranye ckp pelat lg ke or tak, dh bleh ckp 3 patah perkatan dgn lancar ke dll...aku ckp gak dkt nurse tu kdng2 org tnye lain, lain die jwb...korang tau die jwb ape?? klu tak psl kete msti katun yg die slalu tgk upinipin ke, boboiboy etc...risau gak aku kn...(^_^')...Lepas tu die bg ubat cacing, nurse tnye nk yg tablet or liquid, aku mntk yg liquid tkt ambk yg tablet die xnk mkn...ssh plak yg liquid nie aku campur je dlm susu die...check-up sblm nie xde ubat cacing so kali nie die bg...tu je la...nth ape ke name ubat cacing tue...albendazole syrup rasenye...

Cite psl check-up anak nie...setengah org t'kejut ble aku ckp aku still bwk si nopal g check-up..Actually aku xtau pn yg check-up anak nie bleh tak pegi after check-up wajib dieorg tu, last 1y 6m kot...asal nurse bg date appointment, aku g je...ble tanye member2,rupe2nye bleh kalau tak nak gi...he3x...aku penah jgk tnye asben nk stop kan check-up nopal nie tapi die x bg...so, aku ikut kan je laa...

Tapi kan ok gak ade appointment nie, tak bleh la aku nk skip2 bg nopal tu mkn ubt..hehehe...al-maklum la...aku nie jns pelupa, pastu kang suke delay2...6bln skali tu bkn tempoh yg singkat..mmg ade can la aku nk lupe bg die ubt cacing tue...ubt cacing tu kt farmasi ade jual, bleh je beli bkn aku tak mampu pn...tapi aku takut aku lupe je nk bg die stiap 6bln, so slagi ade appointment nie...aku bwk je la kn... 

so, next appointment:
06/03/2013 = 4 years old (^_^) 
(anak ibu semakin membesar)

** lepas nie klu dh stop appointment kene set kt hp pn la kot...
** nopal skrg x berapa sihat...nnt aku cite dlm next entry ek...

No comments:

Post a Comment

© Templates reserved for : A Part Of My Life | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™