Followers

6 Sep 2011

Rayaku...(^_^)

Stiap tahun raya bagi aku adalah same je...xdela meriah sgt pn...bese2 je...tak kire la raye rmh mak sendiri ke, rmh MIL ke...ntahla...maybe usia semakin menginjak naik kan...even baru 23thn...he3x...cume ade perubahan la kan, dari zaman anak dara, dh jadi mak org pastu jd mak orang2...hu3x...

Tahun nie turn rmh MIL aku...kt klantan nun...so, kiteorg blk awl,nk elakkan jem...yela, lgpn husband aku je yg drive...aku dok sblh je dgn ank bujang die...hi3x...actually plan after sahur ari jumaat tu br nk gerak, tbe2 tukar plan blk after b'buke ari khamis tue...aku ape lg,kelam kabut la nk kemas2 beg...dlm kul 10 gak b'tolak ke klantan...alhamdulillah, even kete dh mule bnyk, jln still ok...kiteorg sampai kt kg pukul 7 pg ari jumaat tu, lbh kurang 9 jam perjalanan...

1 Syawal

Bgn pagi2, masak rendang...he3x...smlm tue dh buat, ade tggl 2 ketul je...tnye MIL nk buat lg x, die kate ikt aku la kan...so aku buat je la sbb nk mkn nasi impit dgn ape...pung pang, pung pang...dh siap msk, mandikan ank bujang aku plak...pastu aku plak tp lps siap mandi pakai t-shirt n kain batik je...nopal je pakai bj melayu...

Tup2, SIL dpt kol bgtau SIL yg bongsu dh b'salin...hu3x...baby 1 Syawal tu, lps dieorg siap solat Aidilfitri, konon2 nk g spital trs la, alih2 member2 husband aku ramai plak yg dtg, xkn xnk layan plak kan...borak2, cite2...kul 11 gak g spital...SIL aku b'salin kt T'ganu...nk cari spital 1 hal dh...yg ade signboard spital Besut, laki die ckp spital Jerteh...melilau la kiteorg carik...last2 tnye apek tue, follow instruction die then korang tau kiteorg jmpe spital ape???HOSPITAL BESUT, JERTEH TERENGGANU!!!Husband aku bising gak la kan, buang mase la, ape la...sampai2 xleh msk sbb dh pukul 2pm...MIL aku je la p tgk ikt tngkp...

Blk dr spital trs p rmh mak sdare, pastu trs blk lepak kt rmh...raya ke-2 pn duk rmh jgk...raya ke-3 baru g rmh mmbr husband, tu pn aku yg merengek2 nk g jln...ha3x...gambo raya xde...yela, dlm kelam-kabut SIL aku b'salin, mane sempat nk b'gambo bagai...terpahat dlm kotak ingatan je la anak bujang aku tu pakai baju melayu...family potrait pn xde...hurmm...sedih gak kn, tp xpela...mybe next time...lgpn fmly aku nie bknla jns yg nk b'gambo2 nie...very simple family, salam2 mntk maaf dah...ha3x...(^_^)

No comments:

Post a Comment

© Templates reserved for : A Part Of My Life | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™