Followers

7 Sep 2011

Weeks By Weeks....


Arini genap 32w... Alhamdulillah, sepanjang mengandung kali nie diberikan kesihatan yang baik mcm mengandungkan si abangnye dulu...stkt demam,batuk,selsema tue bg aku normal la...Alahan....takde rasenye...cume minggu ke 5-6 tue tekak tak sedap, asik nk mkn or minum yg bleh letak limau nipis...he3x...(^_^)

Tahun nie dapat puasa penuh...even penah ter miss sahur 1 ari, sempat mkn kurma n minum air masak je, dpt gak b'tahan sampai b'buke...Bab makan usah citela kan...tekak terima je smue jenis makanan, klu hati kate 'sedapnye', mesti kene beli, klu tak t'igt2 la jwbnye...Kak N tau la aku cmne...mcm dieorg kate mmg tak rugi la klu bwk aku nie...puas hati...wakaka...berat naik tapi xdela over sgt...stkt nie xdela kene minum air gula tue...hrp2 pregnant kali nie xkene minum la...

Barang2 baby dh beli dh, tinggal tilam je lg rasenye tak beli...yang lain2 pakai yg nopal punye dulu la...lgpn benda elok, tak payah nak m'bazir sangat...Pregnant kali nie confirm la b'beza kan sbb 2nd pregnancy, klu dulu bwk diri n perut je...skrg diri,perut n jgk si abang...si abang pn leh tahan gak kerenahnye...ade mase2 die, time die ok,okla...klu tak, nasibla...so far, tgk dh bleh d'harap utk bnde2 simple la, cth: suruh buang pampers, buang sampah...risau gak mcmane penerimaan die nnt...he3x...

Nama baby blm cari lg...pregnant kali nie igt nk prepare awl2...tak nak jd mcm nopal aritu, ari nak blk kg tu la dok fikir nak isi name ape, nak p buat birth certificate...yela, tak sangka nak kluar awal kan...1 weeks before aku b'salinkan si nopal tue, ade gak la pilih2 nama tp nama girl, kih3x...kuar2, boy...both of us tak kisah pn samada nak girl dulu ke, boy dulu ke...ikt je la yang mane dh ditakdirkan utk menjadi cahaya mata kami...yg 2nd nie pn xksh...asal sihat sempurna sudah...

Tang nama nie, buh 1 nama je...teringin gak nak ade 2 name...tp ble fikir2 blk, leceh plak ble nk isi form...biarlah 1 name je asalkan bawak maksud yang baik...(^_^)...bab nie kene bincang dulu dgn ayah baby...name si abang dulu, aku yg suggest, tgk maksud ok...buh je la, mls nk fikir2 sgt...igt mule2 nk isi naqiuddin tp si ayah xstuju...katenye same dgn name opismate die...ha3x...bak kate 1 of my boss...name yg aku bg kt nopal tue mmg dh d'tetapkan utk die...mksd die, kiteorg xprepare ape2 name...alih2 name tu jgk jd pilihan...hmm...yela kot...

Mudah-mudahan smuenya b'jalan dgn lancar, dan smue yang baik2 lah...yela, b'salin nie antara hidup dan mati kan...normal or c-zer, t'serah pada takdir n rezeki yang telah Allah tetapkan...Insyaallah....


2 comments:

  1. zana doakan semuanya berjalan lancar.. semoga baby ke 2 ni akan bawak kebahagiaan yg lebih kepada nor sekeluarga..

    doakan zana dapat rasa pengalaman ni yer nor..

    ReplyDelete
  2. zana:insyaallah...mudah-mudahan...aminn...

    insyaallah zana, nor sentiasa doakan zana n kwn2 yg lain dpt lalui penglaman nor nie...zana jgn putus asa, keep trying sis...=)

    ReplyDelete

© Templates reserved for : A Part Of My Life | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™